RsHun közösségi Discord elérhető! Infó és meghívó a következő témában
viewtopic.php?f=8&t=1173

Csak hogy használjuk valamire ezt a sávot, közérdekűvé teszünk néhány scammert, akik pénzt tulajdonítottak el másoktól:
 • Swagolas
 • Pa p a
 • KikkaPowa
 • Rotary Dave
 • Hun Warrior
 • KIKKAA
 • Reweakur
 • Rewaekur
 • W00X17
 • Dormantium
 • Csicsi1isftw
Amennyiben pénzt vagy bármi tárgyat kérnek tőletek kölcsönbe, lehetőleg ne adjatok nekik semmit!
A félkövérrel szedett nevek újak, vagy nemrég nevet változtattak.

Twitch.tv-n illetve Youtube-n is elég gyakoriak lettek a megtévesztő oldalak hirdetése, amik szintén az adataidat lopják el.
Részletekért olvasd el ezt a témát: viewtopic.php?f=8&t=70

Továbbá ha zavar ez a sáv, vidd rá az egeret erre a piros területre, és a jobb felső sarokban X-el zárd be. A következő frissítésig eltűnik.

Jagex Account Guardian leírás

RuneScape aktuális hírei, változtatások, egyebek.
Post Reply
User avatar
Kisszuperman
Posts: 1670
Joined: 2012.09.06. 22:54

Jagex Account Guardian leírás

Post by Kisszuperman » 2012.09.10. 01:15

Üdvözletem!

JaGeX kiadta a következő karakter védelmi frissítését, a J.A.G.-et. J.A.G. elment egy sütit a gépedre, és csak azt a gépet engedi be a karakteredre, ahol ez a süti elmentésre került. Továbbá be lehet állítani más gépeket is hogy engedélyezze. Ennek időtartama lehet ÖRÖK, és X óra. Persze tiltani is lehet, ha nem tudod hogy ki kérvényezte. Így arról a gépről nem fognak többé bejelentkezni.

Többféleképpen lehet beállítani J.A.G.-et.
 1. Belépsz a játékba, és ott a főoldalon az 5. fül lesz a J.A.G., és kiírja hogy még nincs aktiválva, és hogy kattints oda hogy beállítsd.
 2. Belépsz a http://www.runescape.com oldalra, jobb felső sarokban a neved alatt Account -> Account settings. Ezután még egyszer be kell lépned.
Mindkét esetben végül ugyanott kötsz ki. A bal oldalon lehet változtatni jelszót, Email címet, meg ilyesmit. A legtetején van a J.A.G., ahol elvileg most is vagy.


Egy szép zöld gombra [Enable] el is kezdheted a J.A.G. beállítását.

Be kell állítanod a Recovery kérdéseket, és nem a meglévő Recovery kérdéseket kell megválaszolni, mint ahogy gondolnád. Fontos tudni, hogy a kérdéseket, ha egyszer valaha is meg kell kérdezni Tőled, VÉLETLENSZERŰ sorrendben kérdezi, így érdemes leírni a kérdésekre adott válaszokat is, hogyha nem megjegyezhetőek. Ha ez megvan, alul kipipálod hogy "Megértettem hogyha elfelejtem a válaszokat akkor jól megszívom". Utána tovább. Ezután a címedre elküldi a levelet, amiben egy linkre kell majd kattintani.

Image

Ha minden kész van, és engedélyeztetted, be kell lépni még egyszer a karakteredbe, elfogadtatni a rendszerrel a gépedet, és a J.A.G. már működik is. Innentől arról a számítógépről bárki beléphet ha tudja a jelszavadat.

Image

Fontos megjegyezni, hogy a letiltott vagy az engedélyezett gépek listáját ugyanott módosítani is lehet, pl.: törölsz egy régebben engedélyezett gépet ha költöznél és nem viszel gépet, eladod a laptopot, vagy egy másik gépen nem X órára állítottál be.

Ezek után már csak az Email cím sebezhető, hiszen minden karakterrel kapcsolatos dolgot JaGeX a címedre küldi. Ha jelszót változtatsz, ha ezt a rendszert be vagy kikapcsolod, ilyesmi. Szóval ha valaki tudja az Email címedet és jelszavadat, be tud lépni oda, és onnan kiiktat minden védelmi tényezőt.
Szerencsére ez is megvédhető hasonló módszerekkel. Regisztrálj a Gmail-en. https://accounts.google.com/SignUp vagy http://www.google.com/accounts/Login , és ott jobb felső sarokban Sign Up.
Csinálsz egy accountot, ahogy egy rendes E-mail címnél tennéd. Ne feledd megadni a mobil számodat is, ez később fontos lesz.

Ha beléptél, ezen az oldalon kötsz ki: https://www.google.com/settings/account
Bal oldalon a 2. opció a Security. Itt beállíthatsz mindent, ami szükséges lehet az email címed védelmében. A legfontosabb a jelszó változtatás és a Recovery mellett a "2-step verification". Jobb oldalt mellette látsz olyat, hogy Status: Off
Jobbra mellette lesz hogy Edit. Ott azon belül, ha még nem fogadta el, akkor állítsd be a mobilszámodat.
Katt a Turn on 2-step verification...
Ha minden rendben történt, akkor a telefonszámodra küld egy 6 számjegyű kódot, levon ~200 Ft-ot (egyszeri fizetés, többet már nem kell). Aktiválod a beállításokat, beírod a kódot amit küld, kijelölheted hogy legközelebb kérje e a kódot ha azon a gépen belépsz vagy se. Amennyiben kérni fogja, telefonodra küldözgetni fogja a 6 számjegyű kódot, amit meg is kellene kapnod 30 MP-en belül, legfeljebb.

Image

Az Email címed használatához ott fent kattints arra, hogy Gmail. Ekkor a felhasználóból bedob az Email címedre, amit akár egyből használhatsz is.

Ha ez megvan, az Email címre is meglehetősen nehezen lehet bejutni a kód nélkül.

A Gmailos leírás meglehetősen régi, ugyanis rég regisztráltam oda. Ezért szinte biztos, hogy valami nem úgy van, ahogy én emlékszem rá. Ezért mindenképpen küldj észrevételt, vagy kérdést, hogyha elakadsz!
Last edited by Kisszuperman on 2012.10.02. 00:34, edited 1 time in total.
Reason: A kérdésekről egy fontos dolog kimaradt. Félkövérrel kiemelve.

Hivatalos Facebook közösségi oldal
https://www.facebook.com/HungarianRuneScapeCommunity/

Magyarország a nem hivatalos nyertese a 2014.12.21.-én megtartott V4-ek harcának. Köszönet mindenkinek, aki ott volt. o7


User avatar
Sztark
Posts: 223
Joined: 2012.09.08. 21:19
Location: Bastia
Contact:

Re: Jagex Account Guardian leírás

Post by Sztark » 2013.01.01. 15:12

Szép Leirás Szupi. Tegnap történt meg velem, hogy beakartam lépni (azon a napon kb 3szor) de kérte Jag-ot. Felmentem az e-mailemre, a levélben lévö linkre rámentem. Behozta az oldalt. User és pw-t beirtam. Ekkor kiirja, hogy 13 éven aluli nem használhatja. novenber 30 vagy December 1. jén kérte utoljára Jag-ot és akkor még be tudtam lépni. Mit tudok csinálni?
Image

Post Reply