RsHun közösségi Discord elérhető! Infó és meghívó a következő témában
viewtopic.php?f=8&t=1173

Csak hogy használjuk valamire ezt a sávot, közérdekűvé teszünk néhány scammert, akik pénzt tulajdonítottak el másoktól:
 • Swagolas
 • Pa p a
 • KikkaPowa
 • Rotary Dave
 • Hun Warrior
 • KIKKAA
 • Reweakur
 • Rewaekur
 • W00X17
 • Dormantium
 • Csicsi1isftw
Amennyiben pénzt vagy bármi tárgyat kérnek tőletek kölcsönbe, lehetőleg ne adjatok nekik semmit!
A félkövérrel szedett nevek újak, vagy nemrég nevet változtattak.

Twitch.tv-n illetve Youtube-n is elég gyakoriak lettek a megtévesztő oldalak hirdetése, amik szintén az adataidat lopják el.
Részletekért olvasd el ezt a témát: viewtopic.php?f=8&t=70

Továbbá ha zavar ez a sáv, vidd rá az egeret erre a piros területre, és a jobb felső sarokban X-el zárd be. A következő frissítésig eltűnik.

'19.01.07 - Mining Smithing átdolgozás

RuneScape aktuális hírei, változtatások, egyebek.
Post Reply
User avatar
Kisszuperman
Posts: 1670
Joined: 2012.09.06. 22:54

'19.01.07 - Mining Smithing átdolgozás

Post by Kisszuperman » 2019.01.07. 22:48

Image


Sokat vártunk rá, de csak megérkezett. Én meg nem tudtam róla, hogy ma érkezik, és bizony egy hatalmas mennyiséget kell félkómásan lefordítanom. A csúszásért és az esetleges hibákért előre is elnézést de ez sok lesz egyszerre.


Az alapok
Mint ahogy az angol név sugallja, átdolgozták hogyan is működik alapjaiban ez a 2 képesség. Sokkal hasznosabbak és profitosabbak lettek mint voltak, és talán kevésbé unalmas is. Ezeken felül kicsit érthetőbbé tettük a szinteket. A frissítés előtt 85 Smithing kellett ahhoz, hogy egy egyszerű Rune felszerelést csinálj magadnak (amihez meg cask 50-es Defence kell). Mostantól azonos szint szükséges hozzá, tehát ha együtt fejleszted a Smithing-et a harci képességeiddel, akkor akár magadat is el tudod látni felszereléssel.

Ez bizony azt jelenti, hogy minden, ami a játékban eddig megtalálható volt, 50-ig tart és afelett egy hatalmas űr keletkezett. Emiatt beraktunk 4 új követ a játékba, ami 10 szintenként bányászható (60/70/80/90). Ezekről fog bővebben szólni ez a fordítás, illetve hogy az eddig ismert tárgyak hogyan változtak meg.


Smithing
Mostantól a tárgyak sokkal több ideig tartanak, míg elkészíted őket, viszont sokkal értékesebbek is lettek és több xp-t is eredményeznek. Hogy egy kicsit még érdekesebbé tegyük a képességet (és egy kicsit reálisabb is legyen), szenet használva fel lehet hevíteni a kemencét, ami könnyebben megmunkálhatóvá teszi a rögöket, így több xp-t és gyorsabban is szerzel. Továbbra is lehet AFK módon Smithing-et fejleszteni, de ha aktívan játszol akkor több xp-t szerzel.

A kovácsolt felszereléseket tovább lehet fejleszteni, ami nem hogy több xp-t ad amennyiben elkészíted őket, hanem harcban is hasznosabbak. Ezeket el lehet adni pénzért, vagy meg is veheted őket ha egy kicsit fel szeretnéd pörgetni a szerzett XP mennyiségét.

A teljesen felfejlesztett tárgyakat aztán el lehet vinni az Artisan's workshop-ba, amit aztán a törpöknek átadva elvesztesz, viszont nagyon sok xp-vel jutalmaznak meg. Az Artisan workshop-ban van egy sima üllő is amin lehet kovácsolgatni, így akár ott egy az egyben elérsz mindent ami szükséges a Smithing-hez. A member játékosok még respect pontokat is kapnak.

Image

Amint megvan a 99-es szint, egy teljesen új páncélzatot tudsz készíteni. Ez egy 90-es szintű felszerelés lesz, ami egy idő után eltűnik és augmentálható (hú de rég használtam ezt a szót, remélem a member játékosok még értik és nincs új kifejezés erre xD). Egy teljes masterwork felszerelés elkészítéséhez 600 bar kell... mindegyik fajtából. Úgyhogy ha kell egy ilyen, akkor kezdj el gyűjteni.

Ha már van egy Malevolent páncélod, akkor ezt összekovácsolhatod ezzel az új Masterwork felszereléssel, és egy Torva páncélzattal pedig trim-melheted is. A végeredményben kapott Trimmed masterwork páncélzat egy 92-es power armour lesz, és a teljes felszerelés viselése esetén különböző effekteket kapsz bónuszként. Ezt a páncélzatot még egy kicsit meg is variálhatod, hogy lassabban merüljön, így kicsit gazdaságosabb a használata. Ez a fajta páncél továbbá nem is merül, amennyiben slayer vagy reaper task-ot csinálsz.

A Masterwork és a trimmed masterwork páncél cserélhető, így ha nem is tudod magadnak megcsinálni, egyszerűen meg is vásárolhatod másoktól. Viszont amennyiben valaki nem cserélhetőt csinál, azok kapnak egy kis bónuszt, és azok a tüskék, amiket a lőszerek közé kell rakni. Amíg közelharci felszerelést viselsz addig sebez mindent ami téged üt.


Mining
Amikor először elkezdesz bányászni, nem fogsz túl sokat észrevenni, ugyanúgy fogsz bányászni mint eddig. Viszont már számít az, hogy milyen csákányt használsz, mert annak is van egy előre beállított "ereje", így egy erős csákány nagyban befolyásolja az 1 óra alatt megszerzett Xp mennyiségét.

A legjobb, 90-es szintű csákányt úgy lehet csinálni, hogy természetesen szerzel 90-es köveket. Ha augment-álni szeretnéd, akkor ezt az új 90-es csákányt kombinálnod kell egy crystal pickaxe-el, imcando pickaxe-el és egy blast fusion hammer-rel (igen, ez így elsőre sok). Amennyiben csak egy Crystal pickaxe-d van (ami elég valószínű így a patch elején), előbb azt javasoljuk hogy fejleszd fel, mert azon kapod magad, hogy nem igazán haladnak a dolgok, ahogy szeretnéd.

Image

Amint elkezdesz TÉNYLEGESEN bányászni, észreveszed hogy minden ütésért kapsz xp-t, és a fejed felett található kis sáv töltődik. Amikor ez a sáv maximumon lesz, akkor kapsz 1 egész kavicsot. Itt jön képbe a csákány ereje is, hiszen az, a mining szinted mind tényező abban, hogy ez milyen gyorsan töltődik.

És a kavicsok sem "merülnek ki". Ez 3 dolgot eredményez:
 • Nem kell üres világot keresni ahhoz, ahol nem szedi ki egy másik játékos előled a kavicsokat.
 • És nem kell 20 percet várni ahhoz, hogy még 1 darabot kibányássz belőle.
 • És persze hogy AFK mining is lehetséges.
Amennyiben teljesen AFK módon bányászol, az nem a legjobb xp lesz. Egy közeli kavics lehet "világítani" fog (pontosan nem tudom miről van szó, nem tudtam még kipróbálni, de valószínűleg aranyszínű füstről van szó, mint amit a Beta-ban láthattunk), amit kihasználva egy hatalmas lökést ad XP-ben és a fejed feletti sáv töltéséhez is.


Egyszerűsítés
Van egy új táska, amibe csak a Mining Smithing-gel kapcsolatos dolgok kerülnek. Ennek a neve ore box. Ez 100 olyan kavicsot tud magában tartani, mint amilyenre felfejlesztetted. Tehát ha egy Rune ore box-od van, akkor Rune-ig mindenből 100-at bele tudsz rakni. 99-es szinten és egy Elder rune orebox használata esetén ez 120.

Image

És ha az még meg is telik, nem kell bankolni sem! Van egy új Metal bank is, amibe belerakhatod az összes rögöt amit olvasztottál, és elérhető ez bármelyik olvasztónál. 2 milliárd rögöt tud magában tartani.


Egyéb változtatások
Ezek még csak az alapok voltak, a többi változtatásról most lesz csak szó. Az első legfontsabb, hogy a Rune-ról tudjuk, hogy nagyon értékes. De mivel ez most nagyon egyszerűen beszerezhető lett, nagyon sok pénz kerülne be a játékba, ha ez így maradna. Minden rune tárgynak az értékét levittük. Ez persze rengeteg tárgy kiesését okozta, amit a szörnyekből lehetett szerezni, így azt kompenzálnunk kellett. Minden tárgyat, amit eddig régen készíteni lehetett, egy "salvage" tárggyal helyettesítettünk, így azokat lehet mostantól esetlegesen High level alchemy-vel értékesíteni.


Egyéb változtatások bővebben, pontosabban: Mining
 • Iron, coal, mithril, adamant és runite szintje lecsökkent 10-50 közöttire.
 • Adamant és a runite másodlagos alapanyagként Luminite-t használ szén helyett. Luminite 40-es szinttől bányászható.
 • Új kövek: 60: orichalcite, drakolith. 70: necrite, phasmatite. 80, bane ore. 90, light animica, dark animica.
 • Minden bányász terület egy kicsit át lett variálva, hogy könnyebben találjanak a játékosok kavicsokat maguknak. A térképet megnyitva látható, hogy ezeken a területeken mit találsz.
 • Minél tovább hagyod AFK bányászni a karakteredet, úgy lassul. Ez a sebesség csökkenés 4 tick (4*0.6 másodperc) után kezdődik, és a teljes lassulás 20%-kal lassabb bányászást jelent.
 • 90-es szintig lehet készíteni csákányokat, ezek viszont nem augmentálhatóak.
 • A csákányokat ki lehet venni toolbelt-ből, kivéve ha augmentálva van vagy Bronze (alap).
 • A szörnyekből szerezhető köveket "stone spirit"-tel helyettesítettük, aminek segítségével dupla mennyiségben lehet bányászni köveket.
 • A Varrock armour-ral egy kis eséllyel dupla adag követ szerzel.
 • A Juju mining potion egy kis eséllyel ad egy stone spirit-et (egy stone spirit dupla adag követ eredményez). A perfect juju mining potion pedig felgyorsítja a bányászást amennyiben stone spirit-eket használsz.
 • A crystallise varázslatot használva nem kapsz köveket, viszont 20% xp boost-ot kapsz. A light form ezt a százalékot megduplázza, 40%-ra emelve azt.
 • A mining familiar-ok egy kicsit erősebbé teszik a csákányodat.
 • A Trahaearn óra Prifddinas-ban véletlenszerűen 90-es animica köveket teremt minden világban. Ezen felül nagyobb esély dupla kövekhez, corrupted ore olvasztása is több xp-t ad.
 • A Dark animica kő fő forrása az empty throne room (Digsite küldetés).
 • A gemstone golem ruhával több eséllyel ütsz kritikusan a csákányoddal.
 • A mining skillcape passzívja szintén dupla ore-t adhat.
Egyéb változtatások bővebben, pontosabban: Smithing
 • A szintkövetelményeket itt is lecsökkentettük 10-50 közöttire.
 • Új rögöket lehet olvasztani:60, orikalkum. 70, necronium. 80, bane. 90, elder rune.
 • A spring cleaner-nek 2 új módja van ,az egyik Auto-alch a másik Auto-dissassemble.
 • A Ceremonial sword egy D&D lett, és egy megadott eséllyel kapsz amennyiben az Artisan workshop-ban kapsz, amikor ott Smithing-elsz.
 • Viszlát Coal bag. A token-eket visszaadtuk. Helyette van autoheater, ami automatikusan hozzáadja a szenet a kemencéhez, ezzel elősegítve az AFK smithingelést.
 • A Varrock armour-ral egy kis eséllyel két rögöt kapsz olvasztás során, kétszer gyorsabban haladsz egy ütéssel (mint alul a Tinker perk elmagyarázza).
 • 2 új tárgy került be a játékba, az iron és a steel ingot, ami az iron platebody-t és a steel platebody-t hivatott helyettesíteni a summoninghoz.
 • A Superheat item mostantól a rög és a kovácsolandó tárgy felhevítsére szolgál.
 • A Superheat form mostantól nem olvassza be egyből a köveket. Helyette csökkenti az időt ami 1 rög elkészítéséhez kell, illetve effektívebben használja a hőt.
 • A blacksmith's outfit megszerezhető az Artisan workshop boltjából.
 • A portable forge-t átalakítottuk Luminite injector-rá, ami egy csoportos buff-ot ad mindenkinek az Artisan workshop-ban.
 • A smithing skillcape egy smithing buff-ot minden egyes alkalommal amikor újra felhevítesz egy tárgyat. Ez különösen akkor effektív, amikor a Superheat item varázslatot használod. Persze ez így drága lesz.

Invention
 • A Breakdown perk mostantól nem bontja le a tárgyakat. Ehelyett egy kis eséllyel komponenseket ad, mint ha lebontottad volna.
 • A Furnace perk több xp-t ad de lassítja a kövek szerzését.
 • A Honed perk-kel egy kis eséllyel 2 követ kapsz egyszerre.
 • A Rapid perk felgyorsítja a kovácsolást, de a hőt (amit kovácsolásnál használsz) is gyorsabban meríti.
 • A Refined perk a geode-k megjelenésének esélyét növelik bányászat közben.
 • A Tinker perk segítségével egy kis eséllyel kétszer gyorsabban haladsz egy ütéssel (minden ütés egy megadott %-ot ad a tárgy elkészítéséhez, ez a perk ezt duplázza meg).

Hivatalos Facebook közösségi oldal
https://www.facebook.com/HungarianRuneScapeCommunity/

Magyarország a nem hivatalos nyertese a 2014.12.21.-én megtartott V4-ek harcának. Köszönet mindenkinek, aki ott volt. o7


Post Reply